Szociopata viselkedéskultúra

A jelen társadalmunkban a tolerancia, elfogadás és a másságra (nemi, faji, szexuális identitás) való megkülönböztetés igen jelentős mértéket öltött. A duális világ ebben igencsak rájátszik. Ráderőlteti a két véglet pólusát: legyél jó vagy rossz. Köztes állapotot pedig nem dekralál. Középút. ahogyan az arany középutat tekintjük, sem a gazdaságban, sem a politikában, sem a társadalmi hierarchiában nem létezik. Elnyomásban lévő vagy feltörekvő, szegény vagy gazdag. A politika igencsak komoly eszközökkel törekedett a társadalmi középosztály szétverésére. A középréteg eltünésével, széles tömegeket tudott irányítása alá vonni. Befolyása alá helyezésével pedig a jelenben is zajló leuralást éljük meg. 

A szociopata fogalom mára súlyos méreteket öltött a társadalomban. A szociopata személyiségzavar főbb jellegzetességei: teljes elfogadás hiánya, konzervativizmus, itélkezés, empátia hiánya, toleranciaképesség hiánya, kórós szeretethiány, kommunikáció hiánya, alacsony tudaszint, jövőkép hiánya, idealisztikus világnézet. 

A szociopata egyéneket már az iskola kitermeli. A tizenéves korosztályban  igen gyakran fellelhetőek ezek a személyiségjegyek. Az iskolai osztályok túlnyomó többsége találkozik ezzel a kérdéskörrel. Sajnos önmagában az iskola, a pedagógusok nem képesek ezt az állapotot kezelni illetve orvosolni. Az igencsak alalcsony szintre süllyedt tudatállapot, a hamis sokször szükségtelen, haszontalan tudásanyag tovább alacsonyítja..  A helyzet kilátástalanságát fémjelzi a szociopata viselkedésmintához társult széles körű társadalmi gyűlöletkeltés. 

Feljegyezte: P. Anita

2022.05.20

Thot: Társadalmi beidegződések, viselkedésminták. 

Kép forrása: https://stock.adobe.com/hu/Library/urn:aaid:sc:EU:3936137a-6b4f-430b-b5a5-c2d985f8663d?asset_id=246657784

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.