Anyai kötelék, kapocs

 Az anyai érzés, ösztönvilág, a legerősebb kapocs a világon. Ez biztosítja az utódhoz kapcsolódó táplálást, nevelést, gondozást. Ha az édesanya nem úgy gondozza a leszületett gyermekét, ott mindig valamilyen reinkarnációból származó seb áll a háttérben. Még akkor is ezeket a szálakat kell keresgélni a múltban, ha annak látszatra konkrét rámutató jelei vannak a jelenben. Például alkohol, drog függőségben szenvedő, hátrányos helyzetű családi kötelék. Az unvierzum bölcs, a szálakat úgy mozgatja a háttérben, hogy minden benne létező a lehető legnagyobb és legszükségesebb hatással legyen a tanulófolyamatai megélése érdekében.

Az anyaméhben való fejlődés különleges kapocs az anya és gyermek között. Ha a lélek visszafordul és nem vállalja a fizikai síkon való létezést az anya akkor is megsínyli a gyermek elvesztését, ha nem volt tudatában vagy nem szerette volna a gyermeket. A kötelék szoros. A köldökzsinóron keresztüli táplálás hozza azt az érzetet, hogy a lelki kötelék egy életre szól, annak a múltban és jövőbeli aspektusaival együtt. A megszületéskor nyakra tekeredett köldökzsinór jelképesen üzen a lélek kapcsolat minőségéről. A felek valamilyen múltbeli sérelmet kell, hogy rendezzenek. A kötél, maga a leuralást, parancsolást, kizsákmányolást jelképezi szimbolikusan. A leuralás mértéke persze eltérő lehet, de a kapcsolati minőségek mindenképpen árulkodóak. Az ilyen anyák többnyire zsarnokoskodóak ráerőletetik a gyermekre akaratukat szüntelenül, még felnőtt korukban is tudni akarnak minden lépéseikről.

Addig amíg a lélek fel nem ismeri a tanulófolyamatát, benne ragad a helyzetben. Megoldást mindig a megértés mögötti ítélkezésmentes elfogadás jelent. 

Feljegyezte: P. Anita

2022.05.18

Osho: Anya kapcsolati minta című műve nyomán

Kapcsolódó bejegyzésem: Anyaseb, Apaseb.

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/mother-daughter'>Mother and daughter photo created by v.ivash - www.freepik.com

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett!