Az őszinteség ára

Őszintétlen világban élünk. Az őszinteség ritka kincs. Az emberek elrejtették igaz valójukat. Nem lehet tudni mikor milyen arcát mutatja egyik-másik embertársunk.

A társ, aki túlfélt miközben eszméletlenül szeret.

A volt társ, aki kínzó hatalomvággyal gondol rád, mert elérhetetlen számára. A szeretet arcát mutatja kívülről, de Ármány a másik oldalról támogatja és a háttérben gyűlölet, bosszúvágy fűti ezerrel.

A hűtlen társ, aki akkor is a másikra gondol miközben átölel. Szerelmet mímel, holott cak a csillogás, pénz vonzotta a kapcsolatba.

A besúgó, áruló barát, barátnő, aki a háttérben lejárat és pletykahadjáratot indít ellened.

Az irígy kollega, aki látszólag szemedbe néz és veled örül mindenen, miközben minden pillanatban a megbuktatásodon ármánykodik.

A szolgalelkű alkalmazott, aki azt lesi a háttérben  mikor hibázol, hogy elárulhasson. 

A titkokat sejtő hivatalnok, aki visszaél a hivatal adta lehetőséggel elárul, kihasznál és kizsákmányol.

Az álságos tanító, aki mímelve segítséget nyújt, miközben a nem létező pokolba kíván minden bajoddal együtt.

A börtönben sínylődő kedves, jóbarát, ak telefonon keresztül intrikál ellened és bosszút forralva próbálja mindenáron tönkretenni életed.

A segítőkész testvér, aki mindenben azt mutatja melletted van, miközben a legnagyobb áruló,csaló és a háttérben a csalásban ellened szövetkezett.

A családfő, édesapa, akinek jóságához nem fér kétség, de a múltja sötét titkokat rejt és képtelen a zsarnokságban tartójától szabadulni.

A leuraló, elnyomó nevelőszülő, aki pokollá teszi az életed, miközben a családi egységről, szeretetről papol neked. A látszatban segít, a háttérben pedig a sírodat ássa meg földi létezésed kezdete óta.

Az őszinteség ára felbecsülhetetlen. Értéke óriási. Ne add magad hát olcsón! Kérd meg az árát! A test elporlad, a lélek azonban örök és nem felejt. Tudja, hogy egykor létezett körülötte egy másik lélek, aki becsapta, elárulta, hazudott neki, gyűlölte és leuralta. Az univerzális adok-kapok törvénye mindig kiegyenlítődik. A sors kegyetlen csapást mér az őszintétlen, szeretetlenségben élőkre a felfedés időszakában. A te dolgod csupán annyi, hogy legyen elég türelmed kivárni a végzet beteljesülését.

Saját gondolatok.

Feljegyezte: P. Anita

2022.05.21.

Kapcsolódó bejegyzés: Felfedés

Foto forrása: saját kép

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása vagy hivatalos közlése nem megengedett!