Elengedés

Engedd el! Hangzik el milliószor a nagyon ismert és már közhelyesnek tűnő jótanács. Igen, valóban arra lenne szükségem, de hogyan? Arra elég kevés a válasz, pontosan hogyan tegyem ezt? Engedjem el a szabadba, mint egy felfújt lufit, azt az érzést, hogy megbántottak és fáj. Fáj nagyon. Kivül-belül vérzik a szívem. Fogalmam sincs hogyan éljek ezzel a tudattal, hogy ne jusson állandóan eszembe. Nem tudok ellenállni az önsajnálatnak és az önmarcangolásnak. Vádolom magam azért, amiért megtehették ezt velem. Miért ilyen piszok velem a világ? Miért pont velem csesznek ki? 

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok keringenek a fejünkben akkor, amikor az önváddal nem tudunk mit kezdeni. A lélek sebezhető és végtelen számú fájdalmat képes átélni a felgyülemlett reinkarnációi alatt. (Kapcsolódó bejegyzés:  https://panitavers.blog.hu/2022/05/13/transzgeneracios_sebek998188 ) A lélek fájdalama háromszázszor nagyobb, mint a test fájdalma. Felszaporodva a le nem tett sérelmei által, ok-okozati összefüggésként emlékeztetőül kap egy képet, jelet, zenét, helyet vagy társat akár, aki segít neki ennek a fájdalomnak az újraélése általi tanulófolyamatokban. Aki a társát hibáztatja minden kapott sérelmeiért gondolkozzon el azon, hogy az univerzális adok-kapok törvénye alól ő sem lehet kivétel. Az univerzum bölcs és megmutatja egy élethelyzetben keresztül vagy egy társ, baráton keresztül mi az az érzés ami elnyomódott bennünk vagy hiányzik belőlünk. Ez a folyamat szisztematikus feltárása vezhet az emberi kapcsolatok minőségének javításához. Az univerzum az elengedésen keresztül tanít, nevel arra, amit még feldolgozatlan adósságként hoztunk magunkkal előző életeinkből. Ennek letétele vagy elengedése hozza meg a lélek számára a továbblépés lehetőségét. A kapcsolatok, helyzetekből való megoldás, felismerés nélküli kilépés tovább generálja az újabbnál-újabb tanulófolyamatokat mindaddig, amígy az egyén fel nem ismeri a helyzetet.

Tehát, ha kapcsolatról-kapcsolatra vándorolsz állj tükör elé és kérdezd meg magadtól mire világított rá a társam, barátom? Mi az, ami nincs meg benne vagy ellenkezőleg túlteng bennem, belőle pedig hiányzik. 

Feljegyezte: P. Anita

2022.05.11.

Osho: Kapcsolati sémák című műve alapján.

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/reaction'>Reaction photo created by wirestock - www.freepik.com

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak sokszorítása, hivatalos közlése nem megengedett.