Versengés

Az ember társas lény. Szüksége van a társakra: család, barátok, kollegák, hogy meg tudja osztani velük örömét, bánatát. Az öröm alapvető értelme a létezésnek., hiszen nem folyamatos szenvedésre, balsorsra van ítélve eredendően az ember.

A tudatosodás az, ami segíthet a belső örömforrást megtalálni magadban. Ez az öröm az önfejlesztéssel érhető el a leginkább. Akkor amikor rátalálsz arra a békés, nyugodt belső világra, ami téged jellemez az önvalód feltárása által. Erre a szintre a ma embere sajnos igen ritkán képes eljutni, mivel a külső behatások által (víz, levegő és táplálék tudatos mérgezése) a tobozmirígyben lévő tisztánlátást biztosítő erőforrást drasztikusan lecsökkentette. Ennek az évezredes folyamatnak a végkifejletét éljük most a mai jelen társadalmunkban, ahol az egyedek többéségének tudaszintje az alsó határt súrolja. A tisztánlátáshoz szükséges belső forrást elvágva képtelen felcsatlakozni a szellemi világhoz, ahonnan az ősi tudást, kozmikus megértést megkaphatná. 

Ennek hiányában a jelenkor embere fetreng a saját szellemi fertőjében. Azonosít, például. idealisztikus világképpel: sztárok, sportolók, dívák vagy verseng a saját embertársaival, sokszor a saját testvérével vagy barátjával. Ezt a versenyszellemet hozta be a köztudatba a római rendszer a küzdősportok illetve olimpiák rendezésével. A sportban eluralkodó mindenáron való győzni akarás az, ami tönkretette az egyéni fejlődést és szándékosan leigázta az empátiára és elfogadásra való készséget. A ma embere sokszor képtelen az elfogadásra, netán együttérzésre. Csak azt látja a fizikai szemével, amit belső szemével képtelen meglátni: a harmadik dimenziós valóságnak hitt mátrixot: pénz, pompa, csillogás. A belső ragyogás nem innen táplálkozik. A belső fény útja nem ez. A tudat és az elme edzésével elkerülhető lenne a jelenleg globálisan eluralkodott féltékenység illetve irígység. Az irígy ember elvakult és nem látja a valóságot, a káprázat világa ezt nem teszi lehetővé a jelen mátrixában. 

Feljegyezte: P. Anita

2022.05.07.

Osho: Belső vihar és Thot: Aktualitások című művei nyomán. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/rope-pulling'>Rope pulling photo created by onlyyouqj - www.freepik.com

Az írás saját szellemi tulajdon. Bárminemű felhasználása, sokszorosítása nem megengedett.