A pedofília háttere

A pedofília a pedo és filia latin szóösszetételből származik. A pedo előtag az azonosságot jelenti. A filia szó pedig a famiglia olasz szó latin eredője. A szóösszetétel pontos tükörfordítása: azonos család. 

A pedofília szót eredendően a családon belüli sZexuális együttlétre, aktusra használták. Később egy módosult változata hozta meg azt az értelmezést, miszerint a gyermekekkel való közösülést jelenti. A családon belüli erőszak a 8-9. században elfogadott volt. A családfő a saját gyermekeivel hált. Törvény nem tiltotta. A büntetés csupán a karma ereje által sújtott az egyénre. A 10-11. században már társadalmilag is súlyos, komoly megítélés alá került a pedofília. A kazár törzsek gyermekáldozataikat elsősorban saját családjukból végezték. Ezt sokszor erőszak előzte meg. Innentől kezdve módosult a pedofília szó mai értelemben vett jelentése. A bűncselekmény, ami ezt a tettet megítélés alá vonta volna természetesen a vallási nézetek között elhomályosodott. A pedofília modern kori megítélése, társadalmi elutasítottsága csak az 1900-as évektől kezdődően, a kulturális forradalom elterjedésével vált elítélendő. bűncselekménnyé. A mai világunkban elmebeteg, romlott emberek, sZexuális zavarral küszködő férfiak és nők tesznek ilyet. Sokan azt gondolják, hogy a pedofil ember kizárólag férfi lehet. Holott az esetek jelentős százalékában nők is szerepelnek a bűntett elkövetőjenként.

Sok hipotézis született a pedofília kezeléséről ill. kialakulásának okáról.  Azonban megnyugtató orvosi kezelési mód nem létezik és nem hivatott az okok hátterében meghúzódó karmikus törvényszerűségek feltárására. Sokszor olyan embereknél fordul elő, akik valamikor régen a korábban említett 8-9. században elszenvedői voltak ennek a sajnálatos esetnek. Későbbi leszületésük során pedig a karmájukban hordozták a pedofíliát, mint sZexuális aberráltságot. Egyértelműen kijelenteni, hogy a pedofil ember ferde ill. beteges hajlamai csak és kizárólag a jelenére vonatkoznak nem lehetséges. A múltjának ismerete nélkül nem adható rá konkrét válasz. Az ítélet és ítélkezés sem korrekt ebben a kontextusban, hiszen ezen létforma résztvevői valamilyen módon a későbbi reinkarnációjukban újra találkoznak és a karma feloldozásra kerül. A tudatosodási folyamatok csökkenésével ezen karmikus életutak felmentése szinte lehetetlenné vált az egyén számára. A karmikus körök újraíródnak és ezúttal egye több pedofil cselekedet kerül előtérbe. A matematikai számszerűség hatványozódik. A társadalmi felháborodás pedig nem hivatott ezt a problémát jelentősen csökkenteni illetve megoldani. Jelentős változás akkor érhető el a kérdésben, ha a tudatszint emelkedésével a belső hangra fókuszálva az egyén megfejti leszületésének értelmét. Ezzel tisztázza önmaga számára múltját, jelenét és jövőjét. 

 

Feljegyezte: P. Anita

Osho: Sexuális játékok című műve nyomán

2022.04.29.

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/little-boy'>Little boy photo created by jcomp - www.freepik.com

Az írás saját szellemi tulajdon. Bárminemű felhasználása és sokszorosítása nem megengedett.